Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.
Options
Go to last post Go to first unread
EmbrioAdmin  
#1 Posted : Monday, May 22, 2017 3:50:13 PM(UTC)
EmbrioAdmin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 12/11/2014(UTC)
Posts: 520

Thanks: 1 times
Was thanked: 33 time(s) in 30 post(s)
Some Mac users are unable to get the application to run by double clicking it. A helpful users in the Beta found this trick which seems to work:


  1. Right click on the Embrio application and select “show package contents”
  2. Go to Contents/MacOS
  3. Rename the Launcher.exec file and remove the .exec extension, so the file is just called “Launcher”
  4. Right click on Launcher, then select Open With -> Terminal


If the "open with" option is greyed out and not selectable, in the window that opens with the choose application page there should be a menu box that lets you select between enabling "Recommended Applications" or "All Applications". Select "All Applications".

I apologize for this annoyance and will hopefully get it figured out at some point. In the mean time, if anyone has any issues getting Embrio to run on a Mac please post them here.
JoshuaACNewman  
#2 Posted : Wednesday, August 02, 2017 5:42:02 PM(UTC)
JoshuaACNewman

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 8/2/2017(UTC)
Posts: 2

Thanks: 1 times
I'm running a MacBook Pro, running 10.12.5. I'm experiencing the "bounces or disappears" bug. I've tried MonoFramework 4.8, 5.1.1 (current), and 5.2 (beta), all to no effect. I've tried the fix listed here, but just get the error message, "The application “Embrio” can’t be opened."

I'm eager to learn this and introduce my students to it! How do I proceed?

[Edit: Despite a warning, the fix listed here works. Too shaky to recommend to my students, but at least it's working in principle!]

Edited by user Wednesday, August 02, 2017 6:08:35 PM(UTC)  | Reason: Not specified

EmbrioAdmin  
#3 Posted : Wednesday, August 02, 2017 6:03:59 PM(UTC)
EmbrioAdmin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 12/11/2014(UTC)
Posts: 520

Thanks: 1 times
Was thanked: 33 time(s) in 30 post(s)
If you open with the launcher you should be getting some messages logged in the command window I believe. Do you see anything there? If so could you paste it here?
JoshuaACNewman  
#4 Posted : Wednesday, August 02, 2017 6:10:30 PM(UTC)
JoshuaACNewman

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 8/2/2017(UTC)
Posts: 2

Thanks: 1 times
Now working, though the icon has a warning on it saying it won't run once I take .exec off Launcher.exec.

Quote:
Temporary-Reduction-in-Entropy:~ joshua$ /Applications/EmbrioMac.2.1.5.1/Embrio.app/Contents/MacOS/Launcher ; exit;
Error deleting local node definitions. This probably won't be a problem unless the new version had defininition changes, which is rare. If so, delete the NodeDefinitions folder in the /Documents/Embrio folder.
No valid license information found. Without a license some features are disabled, like compiling a final program. To get a license go to www.embrio.io
Error deleting local node definitions. This probably won't be a problem unless the new version had defininition changes, which is rare. If so, delete the NodeDefinitions folder in the /Documents/Embrio folder.
File not found - /Users/joshua/Documents/Embrio/Library.txt
You have the newest version installed.
The library is up to date.
Created new folder at /Users/joshua/Documents/EmbrioProjects/XP1/Controller/Agents.
New agent created at /Users/joshua/Documents/EmbrioProjects/XP1/Controller/Agents/Agent.agent.
Project 'XP1' loaded.
EmbrioAdmin  
#5 Posted : Wednesday, August 02, 2017 6:11:36 PM(UTC)
EmbrioAdmin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 12/11/2014(UTC)
Posts: 520

Thanks: 1 times
Was thanked: 33 time(s) in 30 post(s)
Thanks for the update. I agree this is a very annoying issue. I may have figured out the problem in something I'm working on now. I am looking forward to hearing if you still encounter this error after the next update which is coming soon.
thanks 1 user thanked EmbrioAdmin for this useful post.
JoshuaACNewman on 8/2/2017(UTC)
EmbrioAdmin  
#6 Posted : Tuesday, August 08, 2017 6:11:35 PM(UTC)
EmbrioAdmin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 12/11/2014(UTC)
Posts: 520

Thanks: 1 times
Was thanked: 33 time(s) in 30 post(s)
I finally posted the update I've been working on. I believe it may have helped the bug that caused the Mac version to crash when double clicked. If you get a chance to upgrade and try again I'd be interested in hearing if you have better luck running the program.
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Notification

Icon
Error